Nunta nu se organizează peste noapte. Ai nevoie de timp, de un buget mai mult sau mai puțin considerabil, ai nevoie de susținerea unor persoane de încredere și de un plan bine pus la punct. Fără o organizare punctuală nu poți transforma în realitate toate dorințele legate de ziua cea mare.
Așa cum mirii au nevoie de timp pentru organizarea unei nunți, invitații au nevoie de câteva luni pentru a se pregăti din toate punctele de vedere (zile libere dacă este cazul, bani, programări la salon, angajarea unei bone etc). Drept urmare, invitația la marele eveniment nu se trimite oricum și oricând. Află, parcurgând cu atenție articolul nostru, cum inviți la nuntă, dar și ce trebuie să ai în vedere pentru a te asigura că toată lumea se simte confortabil la aflarea veștii.
Când și cum se trimit invitațiile de nuntă?
Marele avantaj al zilelor noastre este tehnologia. Acum poți opta pentru invitații nuntă online. Sunt ușor de creat – îți trebuie doar un cont pe platformă. Sunt ușor de trimis și gestionat – Ai nevoie doar de un smartphone și de o conexiune bună la internet. În plus, ai posibilitatea de a-ți ține întreaga agendă a evenimentului în telefon. Doar te conectezi în platformă și poți gestiona meniurile speciale, numărul meselor, comunicarea cu invitații, lista de cumpărături, to-do list-ul etc. Așa se face că în momentul de față ai 3 variante de a trimite invitația:
- Personal: Este varianta clasică, care presupune fie să bați la ușa rudelor și prietenilor (anunțat, desigur), fie să îi inviți pe cei dragi în oraș, la o cafea;
- Prin poștă sau curier: Nu toți cei dragi locuiesc în localitate. Unii chiar sunt plecați peste hotare. Astfel, cei care încă preferă varianta de invitație clasică, pe print, pot alege poșta sau curierul. Totuși, înainte de a trimite invitația, ar fi bine să îi contactezi telefonic pe cei dragi;
- Electronic: Este cea mai favorabilă variantă, apreciată de cei care preferă să se ocupe de organizare și să nu stea pe drumuri. Pe lângă faptul că există o mulțime de idei de invitații pentru nuntă, variantele electronice îți oferă posibilitatea de a-ți personaliza modelul ales la orice oră din zi sau din noapte. Mai mult, poți reveni cu anumite completări sau modificări dacă este cazul. Să nu mai zicem că invitații vor aprecia această variantă. De câte ori ți s-a întâmplat să nu îți amintești unde ai pus invitația primită? Datorită variantelor electronice, prietenii și membrii familiei vor putea accesa oricând informațiile cu privire la marele eveniment (dată, oră, locație etc).
Să presupunem acum că ai ales cel mai expresiv mesaj pentru invitația de nuntă online, ai selectat și câteva fotografii de cuplu, iar acum te gândești că ar trebui să o trimiți celor dragi. Când ar fi momentul ideal? La modul general, se recomandă ca invitația să fie trimisă cu 2-3 luni înainte. De ce? Iată trei motive concrete:
- În acest moment, ar trebui să finalizezi toate detaliile care țin de planificare – data și ora exactă, biserică, restaurant, dress code, tematică etc;
- Invitații au suficient timp la dispoziție pentru a-și organiza programul;
- Ai suficient timp pentru a gestiona lista confirmărilor și pentru a cere un număr concret de meniuri la restaurant;
Atenție, dacă trimiți invitația prea devreme (să zicem cu 6-7 luni înainte), cei dragi ar putea uita de evenimentul tău.
Ce spui când dai invitația de nuntă?
Cele mai frumoase texte pentru invitații de nuntă sunt cele care surprind emoția celui mai frumos sentiment – iubirea. Totuși, nu e suficient să alegi cele mai apreciate mesaje de invitație la nuntă, ci să-ți pregătești „speech-ul de prezentare”. Ce spui când dai invitația de nuntă? Să începem cu exemplele „așa nu”. Evită formulările de genul:
- „Mă bucur să te amendez!”
- „Am venit și rândul meu să dau amenzi!”
- „Am o veste proastă!”
- „Urmează să te taxez!”
În schimb, ai putea opta pentru formulări simple, care îți pun în valoare evenimentul. Un simplu „M-aș bucura enorm dacă ai putea să-mi fii aproape în cea mai importantă zi!” poate transmite mai multe decât crezi. Completăm acum lista cu alte sfaturi importante:
- Trimite sau înmânează chiar tu invitațiile;
- Nu oferi informații pe grabă sau insuficiente;
- Nu ezita să-ți afișezi emoțiile.
Ca o notă de final, te încurajăm să-ți lași inima să zboare. Când vine vorba despre un astfel de eveniment, cele mai bune alegeri se fac cu sufletul.