Tematica de botez pentru băiat: Idei de decorațiuni

Prima petrecere a micuțului tău trebuie să fie una cu adevărat memorabilă. De la momentul creștinării până la apariția tortului, totul trebuie să meargă ca pe roate. Pentru el o zi importantă, iar pentru mami și tati e o zi care necesită multă atenție și dăruire. E o zi unică, care trebuie marcată așa cum se cuvine. Deși pregătirile implică alergătură, dar și o sumă frumușică pentru cheltuielile totale, rezultatul final va consta într-o amintire pe viață.

Dacă vrei să-ți ușurezi întregul proces de planificare, o idee excelentă ar fi să alegi o tematică specială. Evenimentele de acest gen sunt tot mai apreciate atât de cei mari, cât și de cei mici. În plus, îți va fi mult mai ușor să creezi o întreagă poveste în jurul unei idei principale. Alege tema și creează, mai apoi cele mai frumoase invitații digitale pentru botez. Le poți realiza rapid, direct pe site-ul nostru, pornind de la un model care îți face cu ochiul. Pe lângă faptul că poți personaliza invitația în doar câteva minute, poți beneficia de multe alte opțiuni: trimiți invitațiile online, vezi confirmările direct în platformă, poți adăuga harta locațiilor pentru ca invitații să ajungă mai ușor la biserică ori la restaurant, îți poți crea o listă de task-uri și poți gestiona eficient meniurile speciale.

Sună bine, așa-i? Da, totul e mult mai ușor atunci când accepți ajutor, iar acest articol este redactat special pentru părinții de băieți. Descoperă, în rândurile următoare, cum să organizezi un botez cu tematică pentru micuțul tău.

Cum alegi tematica botezului pentru băiat?

Nu știi cum să alegi tematica pentru botezul băiatului? Iată câteva aspecte la care te poți gândi pentru a-ți ușura munca:

 • Preferințele tale și ale partenerului: Mami și tati trebuie să aleagă cele mai frumoase aranjamente pentru botezul băiatului. Acestea trebuie să reflecte și personalitatea lor. Gândiți-vă la hobby-uri, la interesele comune sau la semnificațiile speciale pentru voi;
 • Personalitatea bebelușului: Sigur că e mult prea devreme ca bebe să ia propriile decizii, dar poți observa prematur înclinațiile pe care acesta le are. Poate îndrăgește o anumită jucărie, poate îi place un anumit desen animat ori un personaj din cărțile pe care i le citești seara, înainte de culcare. E foarte posibil ca bebelușul tău să fie atras de animăluțe, de roboți sau de mașini. Inspiră-te din lumea magică a jucăriilor;
 • Sezon: Poți alege tematica în funcție de sezon. De exemplu, vara poți organiza o petrecere cu tematică marină, iar iarna poți comanda mai multe decorațiuni pentru botez băiat în stil Frozen;
 • Locație: Poți alege tematica și în funcție de locația unde va avea loc evenimentul. Dacă organizezi o petrecere acasă, atunci poți alege dintr-o serie variată de modele, în timp ce la restaurant va trebui să te organizezi în funcție de felul în care arată sala. În orice caz, alegerea îți aparține. Poți opta pentru un botez elegant, care impune ținute de gală sau pentru o petrecere alături de cele mai apropiate persoane, cu ținute lejere și distracție de voie;
 • Bugetul disponibil: E drept că unele tematici pot fi mai costisitoare, în timp ce altele pot fi mai accesibile. Stabilește bugetul alături de partener și alegeți o tematică în care să vă încadrați cu cheltuielile;
 • Invitații: Creează invitațiile în funcție de tematica aleasă și asigură-te că cei dragi cunosc toate detaliile. Poate vrei să impui un dress code sau poate ai alte cerințe speciale. Anunță-i pe toți din timp.

Ține cont și de faptul că poți adapta meniul la tematica aleasă, iar invitații surpriză (animatori, artiști, ursitoare) pot face parte din întreaga poveste. De asemenea, trusoul, ținuta lui bebe și lumânarea, candy barul și tortul trebuie să se încadreze în tematica aleasă.

Cele mai des întâlnite tematici pentru băieți

Sunt multe tematici pe care le poți aborda, iar în funcție de buget, poți face ceva simplu ori mult mai complex. În final trebuie doar să alegi ceva ce reprezintă familia voastră și personalitatea micuțului. Iată câteva idei de decorațiuni de botez pentru băiat:

Tematică micuțul ștrumf

Cu toții îndrăgim ștrumfii, mai ales micuții noștri. Această tematică se bazează pe combinația dintre alb și albastru, dar și pe detaliile specifice desenelor cu ștrumfi. Poți alege un tort de botez pentru băiat cu figurine și să optezi pentru aceeași animație și în cazul lumânării. Ba mai mult, mami și tati pot purta vestimentații lejere în alb și albastru.

Tematică Mickey Mouse

Băiețeii îl îndrăgesc foarte mult pe simpaticul Mickey Mouse, cel mai cunocut personaj din lumea Disney. Tematica Mickey este adesea abordată pentru evenimentele dedicate micuților, inclusiv la zilele de naștere. Pe lângă hăinuțe, tort, decorațiuni și lumânare, poți angaja o echipă de animatori care să întrețină atmosfera. Mickey va fi personajul pricipal.

Tematică micuțul prinț

Pentru că bebe este prințul familiei, poți organiza un eveniment inspirat din viața regală. De la costumul lui bebe până la vestimentația părinților și decorațiunile din sală, totul poate arăta ca o vizită la palat. In ziua de azi există atât de mult variante de aranjamente pentru mese la botez de băiat încât e imposibil să nu găsești ceva care să se încadreze în temă.

Tematică micuțul ursuleț

O altă tematică abordată atât de părinții de băieți, cât și cei de fete aduce în prim-plan simpaticul ursuleț de pluș. Pentru băieți, trebuie să se urmeze o anumită paletă cromatică –  albastru sau verde. Poți aplica mici ursuleți chiar și în decorul de botez pentru băiat, realizând altfel un colțișor pentru fotografii.

Tematică Eroii în Pijamale

O tematică ușor modernă, care poate fi o idee excelentă chiar și pentru zilele de naștere este cea inspirată din desenul animat Eroii în Pijamale. Decorează locația cu figurinele eroilor și comandă un tort în formă de mască de supererou. Piticii invitați la petrecere vor fi tare încântați.

Tematică îngerași

Aceasta este o tematică ușor clasică, care pune în evidență puritatea și inocența puiul tău. E o idee excelentă pentru botez.

Ce alte aranjamente se pot folosi la botez pentru băiat?

Pe lângă clasicele aranjamente florare, există și alte opțiuni creative pentru a crea un decor de vis la botezul micuțul tău. Printre acestea se numără:

 • Aranjamentele cu baloane: Arcada din baloane cu figurine și modele speciale rămâne în topul preferințelor, mai ales pentru părinții care vor să facă multe fotografii la petrecere;
 • Aranjamente cu jucării: Ursuleții, mașinuțele, avioanele sau alte jucării care îi atrag atenția micuțul explorator pot fi folosite ca obiecte de decor. În plus, pot fi aplicate și pe aranjamentul pentru cristelniță;
 • Aranjamente cu dulciuri: Poți crea aranjamente spectaculoase cu ajutorul acadelelor sau bomboanelor de ciocolată. Poți crea chiar și coșulețe cu dulciuri, prinse cu sfori colorate de diferite dimensiuni de o arcadă. Vei realiza un panou pentru fotografii unic și foarte dulce. De asemenea, poți folosi dulciurile și pentru a realiza un aranjament de masă pentru botezul băiatului;
 • Aranjamente cu lumini: Pe timp de vară, te poți folosi de ghirlandele luminoase, de diferite forme și culori, pentru a crea decoruri speciale. Poate găsești ghirlande în formă de ursuleți, îngerași sau mașinuțe;
 • Aranjamente cu elemente naturale: Toamna, de exemplu, poți folosi conuri de brad sau frunze arămii pentru a crea un decor de poveste. Pe timp de vară, poți alege frunzele de eucalipt sau lavanda. Trebuie doar să dai frâu liber imaginației.

Așadar, micuțul tău merită tot ce e mai bun, iar cu atât de multe opțiuni disponibile, nu e deloc greu să-i organizezi un botez deosebit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *