Organizarea majoratului: Tematică și idei pentru petrecere

Doar o dată în viață împlinești 18 ani. E vârsta aceea la care pare că nimic nu e imposibil, că viitorul strălucit la care ai visat mereu este tot mai aproape, că soarele răsare numai pe strada ta, iar prietenii pe care îi ai îți vor rămâne alături pe viață. E o vârstă frumoasă, una care trebuie sărbătorită așa cum se cuvine.

De la tematica pentru majorat, decorul, ținuta și divertismentul până la crearea celor mai frumoase invitații digitale pentru oamenii pe care îi vrei alături – toate acestea sunt detalii care fac diferența dintre o petrecere clasică și una absolut memorabilă. Descoperă, pe parcursul acestui articol, ce trebuie să faci pentru a organiza un majorat ca la carte.

Etapele organizării majoratului

Nu trebuie să angajezi un expert în organizarea majoratului pentru a te bucura de o petrecere reușită. Tot ce trebuie să faci este să planifici totul din timp, să parcurgi toate etapele pe rând și, în cele din urmă, să tratezi lucrurile cu seriozitate, dar să păstrezi și acea mică doză de distracție. Doar așa poți transforma sarcina de organizare într-una cât se poate de ușoară. Iată care sunt etapele:

Stabilirea bugetului

Orice proiect ambițios are nevoie de timp, implicare și un buget mai mult sau mai puțin considerabil. Așa se întâmplă și în cazul petrecerilor de majorat. Înainte de a bate palma cu furnizorii, specialiștii consideră că ar trebui să-ți faci timp pentru a analiza piața. Fă-ți calculele și stabilește un buget în care te poți încadra cu toate. Odată ce pornești la drum cu o sumă stabilită, îți va fi mult mai ușor să faci alegeri inspirate și, până la urmă, alegeri pe care ți le permiți cu adevărat.

Alegerea locației

Orice petrecere de majorat are nevoie de o locație. Pentru a face o alegere corectă, trebuie să te gândești din timp dacă preferi o petrecere de zi sau una de noapte, dacă vrei un cadru intim sau nu te deranjează prezența altor persoane, dacă vrei să rămâi în oraș ori să explorezi cu gașca o altă zonă din apropiere.

Alegerea tematicii

Petrecerile cu tematică au un aer aparte. Dacă și tu vrei să gândești ceva diferit pentru invitații tăi, atunci poți porni căutările de la tematica pentru majorat. Dacă nu ești mare fan hawaiian party sau pool party, atunci îți poți îndrepta atenția către filmele preferate, către interesele voastre comune. Sigur găsești ceva special atât pentru tine, cât și pentru prietenii tăi.

Stabilirea meniul

Trebuie să te gândești bine la mâncare și băutură. În general, restaurantele și celelalte locații care se ocupă de organizarea evenimentelor dispun de meniuri diversificate, potrivite pentru fiecare invitat în parte. Firmele de catering vin, de asemenea, cu o varietate de opțiuni de meniuri pentru petrecerile tinerilor. Fă-ți calculele din timp pentru a aprecia care este numărul maximum de meniuri pe care trebuie să le comanzi și încearcă să te adaptezi la tematica aleasă. Nu uita să ții cont și de preferințele culinare ale invitaților.

Trimiterea invitațiilor

Odată ce ai stabilit locația, tematica și meniul, te poți concentra asupra invitaților. Familia, colegii și prietenii trebuie anunțați din timp. Doar așa se pot pregăti cum se cuvinte pentru marea petrecere. Pe site-ul nostru găsești cele mai frumoase invitații pentru majorat, modele concepute special pentru a-ți ușura procesul de organizare. Pornești de la o variantă demo, o personalizezi online și tot așa o trimiți mai departe. Pentru că ai acces permanent în platformă, poți monitoriza cu atenție lista confirmărilor și poți beneficia de multe alte avantaje, printre care: gestionarea meniurilor speciale, organizarea invitaților la mese, countdown pentru eveniment, to-do list personalizat și o întreagă echipă de suport. Nu uita să menționezi data, ora, locația, tematica pentru majorat și termenul limită pentru confirmarea prezenței!

Alegerea tortului

De multe ori, tortul nu intră în meniul furnizat de locație, ceea ce înseamnă că trebuie să îl comanzi din altă parte. Gândește-te la tematica petrecerii, la pasiunile tale și la aromele preferate înainte de a face o alegere finală. Deși pare un mic detaliu, tortul trebuie comandat din timp. În ultima perioadă cofetăriile au devenit tot mai aglomerate.

Crearea amintirilor

Ai o mulțime de idei pentru majorat, deci e imposibil să nu iasă totul așa cum ai sperat. Imediat ce stabilești locația, meniurile, tortul și tematica, te poți orienta către crearea amintirilor. Alege un fotograf sau o echipă foto-video pentru a imortaliza momentele frumoase! Poți face un research online înainte de a stabili o întâlnire cu profesioniștii. Verifică portofoliile și vezi dacă te încadrezi în stilul abordat.

Alegerea playlist-ului

Atât pentru fete, cât și pentru băieți, petrecerea de 18 ani înseamnă distracție la superlativ, iar muzica face parte din lista cu priorități. Înainte de a alege un Dj sau o trupă de cover, verifică repertoriul artiștilor. E important ca muzica lor să se potrivească preferințelor voastre. 

Alegerea ținutei

La fel de importantă este și ținuta. Vestimentația de majorat pentru fete este compusă, de cele mai multe ori, dintr-o rochiță superbă, una la care sărbătorita a visat în mare parte din adolescență. Cu toate acestea, alegerea ținutei poate fi o adevărată provocare, atât pentru fete, cât și pentru băieți. Organizează-te din timp!

Idei pentru organizarea majoratului

Pentru cei care știu cum să-și prioritizeze sarcinile, organizarea majoratului poate fi o experiență distractivă. Bazează-te pe ceea ce-ți place cel mai mult, pe pasiunile împărtășite cu întreaga gașcă de prieteni. Iată câteva idei pentru petrecerea de 18 ani:

Petrecere cu karaoke

Când ai mers ultima data la karaoke? Pune pe lista scurtă locațiile cu karaoke din apropiere sau caută un sistem audio pe care să-l pui în bagajele pentru escapada de la munte. Mulți tineri preferă acum să restrângă grupul și să petreacă 2 – 3 zile cu cei mai apropiați prieteni. În cazul de față, karaoke sună chiar foarte bine.

Petrecere neon

Muzica electronică și energia vibrantă a luminilor cu neon ne trimit cu gândul la festivalurile organizate la malul mării. Tinerii iubesc petrecerile, la fel și gașca ta. Dacă poți organiza majoratul la piscină, atunci ar trebui să pui pe lista de cumpărături câteva brățări luminoase și alte articole menite să coloreze atmosfera.

Petrecere cu tematică specială

La capitolul creativitate, tinerii debordează de idei care mai de care mai spectaculoase. Petrecerile în stil retro, petrecerile all white, în stil carnaval, Hollywood sau Bollywood, petrecerile cu spumă sau petrecerile safari sunt doar câteva dintre variantele pe care le poți explora.

Rooftop party

Pentru cei pasionați, o petrecere mai restrânsă, pe acoperiș, cu muzică live, șampanie și câteva gustări sună chiar bine pentru aniversarea celor 18 ani. E o idee împrumutată de la americani, dar ne place atât de mult încât am făcut-o a noastră.

Petrecere cu aventură

Cei mai îndrăzneți caută locații care să le ofere acces la diferite activități, precum: tiroliană, paintball, tir cu arcul și alte activități distractive. E o modalitate inedita de a-ți petrece ziua de naștere în compania celor mai apropiate persoane.

Greșeli pe care să le eviți în organizarea majoratului

Cum există mai multe idei de majorat pentru fete, dar și pentru băieți, există și o serie de greșeli pe care ar fi bine să le eviți în procesul de organizare. Iată despre ce vorbim:

 • Planificare pe repede înainte: Organizează-te din timp! Dacă lași totul pe ultima sută de metri, s-ar putea să omiți detalii esențiale;
 • Playlist dezorganizat: În cele mai reușite scenarii, pentru petrecerea de 18 ani se angajează o formație sau un Dj profesionist. Există și cazuri în care, sărbătoriții preferă să se ocupe singuri de crearea unui playlist. În orice condiție trebuie să analizezi cu atenție dorințele comune ale invitaților. Scopul final este acela de a rămâne toată lumea pe ringul de dans;
 • Depășirea bugetului: Stabilește un buget realist dacă vrei să te bucuri de o petrecere reușită. E cel mai înțelept sfat pe care îl poți primi înainte de a face orice pas în acest sens;
 • Lipsa de comunicare cu invitații: Degeaba alegi o temă și un dress code dacă invitații nu au acces la astfel de detalii. Poți stabili toate aceste aspecte în momentul în care creezi invitația la noi pe site.

Alege divertismentul potrivit

Revenim la divertisment. Fie că organizezi un majorat pentru băieți sau pentru fete, divertismentul are prioritate. Invitații trebuie să se simtă bine și, până la urmă, să aibă ce povesti a doua zi. Pe lângă muzică, poți introduce în program și ale momente speciale, precum:

 • Un spectacol de magie;
 • Un spectacol de dans;
 • Un moment de stand up comedy;
 • Concursuri cu premii;
 • Sesiuni de gaming;
 • Spectacol cu lampioane;
 • Quiz-uri și concursuri tematice.

Adăugăm pe listă și un photo corner sau un mic colțișor instagramabil. Rețetele de socializare trebuie să afle despre marea petrecere de majorat.

În cele din urmă, toți avem numeroase idei de majorat pentru fete, dar și pentru băieți. Tot ce contează este ca sărbătoritul să se implice activ în procesul de organizare, să privească alegerile cu seriozitate și să nu uite de distracție. Ziua în care îți sărbătorești majoratul vine o singură dată în viață. Asigură-te că o faci memorabilă!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *